Gras laten verticuteren

Een prachtig groen gazon, zonder onkruid en grote bruine plekken. Dát is de droom van elke tuinliefhebber. Met regelmatig maaien, water geven en bemesten komt u al een heel eind. Maar vergeet ook niet uw gras te verticuteren. Heeft u geen idee hoe u dit moet aanpakken? Wij kunnen daarbij helpen!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Benieuwd wat het verticuteren van uw gras gaat kosten? Vul het formulier in om een prijsopgave te ontvangen.

Periodiek verticuteren

Regelmatig verticuteren is belangrijk voor een mooi gazon. Middels een gedegen onderhoudsplan zorgen wij ervoor dat het gras op het juiste moment geverticuteerd wordt.

Een gezond gazon

Door het gazon regelmatig te verticuteren blijft de kleur van het gras mooi groen,de textuur zacht en is de kans op grasziektes minder.

Een belangrijke stap in gazononderhoud: Uw gras laten verticuteren

Ook al maait u uw gazon regelmatig, u voorkomt niet dat dood gras, mos en andere organische materialen een viltlaag vormen die de groei van uw gras belemmeren. Door te verticuteren, verwijdert u de viltlaag. Hierdoor kunnen lucht, water en voedingsstoffen weer makkelijker tot de graswortels doordringen. Dit stimuleert de groei van nieuw gezond gras en zorgt voor een betere beluchting van de bodem.

Uw gras laten maaien? Gazononderhoud door W Verhage

Gras verticuteren in 4 stappen.

1. Voorbereiding

Voorafgaand aan het verticuteren maaien we uw gras lekker kort. Daardoor is het makkelijker om door de viltlaag heen te komen.

2. Verticuteren

Wij gebruiken een verticuteermachine met scherpe messen die de viltlaag effectief verwijderen. Dit gebeurt zeer grondig – zowel in de lengte als in de breedte van het grasveld.

3. Grasresten verwijderen

Na het verticuteren verwijderen we de losse grasresten, zodat de grasmat er weer netjes bij ligt.

3. Bemesten

Optioneel
Wij geven uw gazon na het verticuteren extra water en bemesten het gazon om het herstelproces van het gras te bevorderen.
Gras laten maaien op een unieke manier - W Verhage

Waarom mijn gras laten verticuteren?

Uw gras groeit beter

Door de viltlaag van mos en onkruid te verwijderen, krijgen de graswortels meer ruimte en toegang tot lucht, water en voedingsstoffen. Dit bevordert een gezonde en weelderige grasgroei

Water zakt beter in de bodem

Verticuteren verbetert de waterinfiltratie in de bodem. Daardoor nemen de graswortels water efficiënter op en wordt overtollig water snel afgevoerd

Maakt de kans op ziektes kleiner

Regelmatig verticuteren vermindert de kans op schimmelziektes en andere gazonproblemen

Kortom: door regelmatig uw grasveld te laten verticuteren, zorgt u voor een mooi en gezond gazon.

Wat kost het om mijn gazon te laten verticuteren

Wilt u uw gazon door ons laten verticuteren en bent u benieuwd naar de kosten? Wij stellen graag een passende offerte voor u op. Maak vandaag nog een vrijblijvende meetafspraak.

Het is mogelijk om een onderhoudscontract bij ons af te sluiten waarbij wij u volledig ontzorgen van A tot Z. Wilt u een dienst eenmalig afnemen, om bijvoorbeeld uw gazon te laten verticuteren, ook dan bent u bij ons aan het juiste adres!
Uw gras laten maaien, gazon verticuteren en bemesten? Gazononderhoud door W Verhage

Benieuwd wat gras verticuteren voor u kost?

Om een prijs te bepalen komen wij graag bij u langs om uw gazon op te meten en een offerte te maken. Wie weet tot snel!

Bel naar

+31 (6) 24 46 31 02

Mail naar

info@wverhage.nl