Gras laten verticuteren

Een prachtig groen gazon, zonder onkruid en grote bruine plekken. Dát is de droom van elke tuinliefhebber. Met regelmatig maaien, water geven en bemesten kom je al een heel eind. Maar vergeet ook niet je gras te verticuteren. Heb je geen idee hoe je dit aanpakt? Wij kunnen daarbij helpen!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Benieuwd wat het verticuteren van jouw gras gaat kosten? Vul het formulier in om een prijsopgave te ontvangen.

Periodiek verticuteren

Regelmatig verticuteren is belangrijk voor een mooi gazon. Middels een gedegen onderhoudsplan zorgen wij ervoor dat het gras op het juiste moment geverticuteerd wordt.

Een gezond gazon

Door het gazon regelmatig te verticuteren blijft de kleur van het gras mooi groen,de textuur zacht en is de kans op grasziektes minder.

Een belangrijke stap in gazononderhoud: Je gras laten verticuteren

Ook al maai je je gazon regelmatig, je voorkomt niet dat dood gras, mos en andere organische materialen een viltlaag vormen die de groei van jouw gras belemmeren. Door te verticuteren, verwijder je die viltlaag. Hierdoor kunnen lucht, water en voedingsstoffen weer makkelijker tot de graswortels doordringen. Dit stimuleert de groei van nieuw gezond gras en zorgt voor een betere beluchting van de bodem.

Gras verticuteren in 4 stappen.

1. Voorbereiding

Voorafgaand aan het verticuteren maaien we je gras lekker kort. Daardoor is het makkelijker om door de viltlaag heen te komen.

2. Verticuteren

Wij gebruiken een verticuteermachine met scherpe messen die de viltlaag effectief verwijderen. Dit gebeurt zeer grondig – zowel in de lengte als in de breedte van het grasveld.

3. Grasresten verwijderen

Na het verticuteren verwijderen we de losse grasresten, zodat de grasmat er weer netjes bij ligt.

3. Bemesten

Optioneel

Wij geven je gazon na het verticuteren extra water en mest om het herstelproces van het gras te bevorderen.

Waarom mijn gras laten verticuteren?

Je gras groeit beter

Door de viltlaag van mos en onkruid te verwijderen, krijgen de graswortels meer ruimte en toegang tot lucht, water en voedingsstoffen. Dit bevordert een gezonde en weelderige grasgroei

Water zakt beter in de bodem

Verticuteren verbetert de waterinfiltratie in de bodem. Daardoor nemen de graswortels water efficiënter op en wordt overtollig water snel afgevoerd

Maakt de kans op ziektes kleiner

Regelmatig verticuteren vermindert de kans op schimmelziektes en andere gazonproblemen

Kortom: door regelmatig je grasveld te laten verticuteren, zorg je voor een mooi en gezond gazon

Wat kost het om mijn gazon te laten verticuteren

Wil je je gazon door ons laten verticuteren en ben je benieuwd naar de kosten? Wij stellen graag een passende offerte voor je op. Maak vandaag nog een vrijblijvende meetafspraak.


Het is mogelijk om een onderhoudscontract bij ons af te sluiten waarbij wij je volledig ontzorgen van A tot Z. Wil je een dienst eenmalig afnemen, om bijvoorbeeld je gazon te laten verticuteren, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Benieuwd wat het voor jou kost?

Om een prijs te bepalen komen wij graag bij je langs om je gazon op te meten en een offerte te maken. Wie weet tot snel!

Bel naar

+31 (6) 24 46 31 02

Mail naar

info@wverhage.nl